Oriol Bohigas vol unes muralles urbanístiques per a Barcelona

Societat

En la clausura del Congrés Mundial d’Urbanisme, el prestigiós arquitecte Oriol Bohigas es va mostrar contrari a la ciutat expansiva i va apostar per unes muralles que n’evitin la dispersió. Es poden consultar ressenyes de la intervenció al Diari de Barcelona i a El Periódico. Segons Bohigas la tendència a la dispersió acaba prenent energies a la capacitat que la ciutat té per proveir de serveis, cosa que deriva en marginalitat. Bohigas proposa la limitació en el creixement. Segons Bohigas, “El mite de la regionalitat sobre la urbanitat ha sigut subreptíciament recolzat per l’especulació immobiliària”. L’arquitecte afirma que no és cert que l’alliberament de més territori per a l’urbanisme acabi baixant el preu del sòl.