La Generalitat, denunciada per Convergència

política

El regidor de Convergència a Ribes, Josep M. Boix, ha presentat una denúncia contra l’Agència Catalana de l’Aigua, organisme adscrit a la Generalitat de Catalunya, segons informa El Periódico. Boix va ser la primera personalitat pública a declarar públicament la seva indignació per les obres a la llera de la riera de Vilafranca. Posteriorment s’hi va afegir l’Apma. El més sorprenent del cas és que s’hagi actuat a instàncies judicials contra la Generalitat des del mateix partit que governa Catalunya. Existeix força preocupació per les destrosses a la llera de la riera, que han acabat amb la vegetació dels voltants. No obstant això, diversos testimonis han afirmat que en les últimes grans rierades la quantitat de llera arrossegada i malmesa per les aigües era encara més gran. La riera de Vilafranca que conflueix a la riera de Ribes junt amb la de Begues i Canyelles és una conca d’inundació, d’orografia canviant, que sol tenir curs d’aigua una o dues vegades l’any i que des dels anys setanta acull la canalització de clavegueres de diverses poblacions del Garraf i el Penedès.