Un fong posa en perill els boscos de la comarca

Medi natural

La pèrdua d’agulles verdes i brots, el debilitament de l’arbre i l’assecament de gran part de la seva massa vegetal són alguns dels símptomes que indiquen que el fong sphaergosis sapinea ha atacat un pi blanc. És una nova agressió a l’entorn natural de Ribes i el massís del Garraf que s’afegeix al desastre dels incendis i les plagues de processionària. De moment, se sap que han resultat afectats boscos del litoral català des de Gallifa (a l’Empordà) fins a Begues. L’arribada del flagell a aquesta localitat del Baix Llobregat indica que ha començat la seva penetració al parc natural del Garraf i que, tard o d’hora, pot acabar afectant els boscos ribetans. Segons informen diversos mitjans d’àmbit nacional, el Departament d’Agricultura i alguns dels propietaris afectats han començat a intervenir per combatre’l.