La Parròquia modifica el presbiteri

Societat

Una escalinata de grans dimensions, en marbre rosat, substiteix des de fa pocs dies els tres graons blancs que permetien l’accés al presbiteri de l’església. Segons fonts parroquials era una modificació pendent des que es van retirar les reixes davanteres, que estalviarà accidents i millorarà l’aspecte de l’altar. Tant la retirada de les reixes ara fa 30 anys com la reforma actual han estat impulsades per mossèn Jesús Mañé Montserrat, rector de la Parròquia de Sant Pere des de 1969, que ha singularitzat la seva llarga estada a Ribes amb un gran nombre d’obres entre les que es compten el canvi del paviment de l’església, el desplaçament de l’altar, l’enlairament de l’escenari del centre parroquial, la reparació del campanar esberlat per un llamp, la instal·lació de tres campanes, dues ampliacions del cementiri, reparacions al teulat de l’església vella i d’altres. El seu pas per la Parròquia també ha coincidit amb crisis pastorals i diverses fractures en la comunitat cristiana de Ribes.