Els ball de diables omple la plaça en l’aniversari de la recuperació

Cultura

Més d’un miler de persones es van concentrar a la plaça Marcer el diumenge 1 de juliol a la tarda en la celebració dels 50 anys del ball de diables de Ribes. L’acte va incloure la representació de l’acte sagramental de les colles de la Riera de Gaià, de l’Alforja, de l’Arboç i de Ribes. Els de la Riera van soprendre per la irreverència dels versos actuals incorporats al text de l’acte. Els de l’Arboç, que són colla centenària, van impressionar pel rigor en la representació i els de l’Alforja per l’estètica dels vestits. Els amfitrions van fer una representació força reeixida i van respectar la cantarella, un dels aspectes que els caracteritza. A la nit hi va haver un passeig de foc que també va congregar centenars de persones.