Xavier Garriga, director del Pla Integral d’Actuació de Sant Cosme

política

Segons el web de l’Ajuntament del Prat, l’exalcalde de Ribes és el màxim responsable del Pla Integral d’Actuació del barri de Sant Cosme, al Prat de Llobregat. Sant Cosme és un barri especialment deteriorat. Aixecat als anys 60 amb impuls estatal, de seguida va entrar en una gravíssima crisi que el va anar convertint en una zona marginal i desvertebrada. Fins no fa gaire una visita a Sant Cosme era descoratjadora: edificis malmesos, amb finestres tapiades, però a la pràctica habitats, etc. L’Ajuntament del Prat (Iniciativa per Catalunya) hi actua de manera intensiva des de 1993. En els darrers anys, s’hi ha volgut prioritzar l’acabament de la setena fase de construcció d’habitatges, la consolidació de la xarxa d’equipaments, accions de millora de la qualificació laboral i la promoció de la formació, la cultura, el lleure i l’esport i l’associacionisme. Abans de gestionar aquest Pla, des de la fundació Cirem, l’exalcalde havia treballat en un projecte d’intervenció a Sant Cosme segons revela el web d’aquesta institució. Garriga va ser alcalde de Ribes entre 1979 i 1991 i entre 1995 i 1999.