Arbrat agressiu a la plaça de l’Església

Medi natural

L’Ajuntament ha finalitzat els treballs a la plaça de l’Església amb la col·locació de diversos plàtans. La tria d’aquesta espècie per a l’arbrat de l’antiga plaça dels Màrtirs ha resultat tan polèmica com la mateixa urbanització “semidura” de l’emblemàtic espai ribetà. El plàtan fou un arbre molt utilitzat en l’urbanisme del segle XIX. A Ribes tenia el seu lloc a la carretera de Sitges i a la plaça Marcer. En aquest indret, també conegut com a “Plaça dels Arbres”, els plàtans van ser recuperats fa sis anys. L’ús de plàtans al segle XXI és força discutit a causa de les al·lèrgies que provoca. Ajuntaments grans com el de Barcelona no solen optar per aquest arbre quan han d’enjardinar de nou. Les palmeres que completen l’arbrat de la cèntrica plaça ribetana han estat, en general, lloades.